Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.



Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :



Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.



Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.



Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.



Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.




ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.











































Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Πρωταθλήματα Νεανίδων και Β! Κατηγορίας Κορασίδων.

       Σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΕΣΚΑΝΑ διεξήχθη η νέα κλήρωση των Πρωταθλημάτων Νεανίδων και Β! Κατηγορίας Κορασίδων της ΕΣΚΑΝΑ. Από το πρωτάθλημα νεανίδων αποχώρησαν ο ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ο ΑΡΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με αποτέλεσμα να μείνουν έντεκα συμμετέχουσες ομάδες. Από τις κορασίδες αποχώρησαν η ΝΙΚΑΙΑ και ο ΑΡΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, με αποτέλεσμα οι όμιλοι να μειωθούν από τρεις σε δύο των 10 ομάδων έκαστος.

Το πρωτάθλημα των Νεανίδων μας φέρνει αντιμέτωπους με τις εξής ομάδες κατά αγωνιστική:

1η φάση (Μονός γύρος).
 
1η: ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
2η:ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (εκτός)
3η: ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
4η: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Εκτός)
5η: ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ
6η: ΡΕΠΟ
7η: ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
8η: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  (εκτός)
9η: ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
10η: ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
11η: ΑΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Εκτός)
Στην φάση για τον καθορισμό της πρωταθλήτριας ομάδας θα περάσουν οι πρώτες βαθμολογικά έξι ομάδες σε διπλούς αγώνες ενώ οι υπόλοιπες πέντε θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες για τον καθορισμό της τελικής βαθμολογίας για τις θέσεις 7 έως 11. Έναρξη πρωταθλήματος Τετάρτη 12-10-2011.

Κορασίδες. Η κλήρωση του 1ου ομίλου της 1ης φάσης του Πρωταθλήματος Β! Κατηγορίας κορασίδων στον οποίο μας τοποθέτησε η ΕΣΚΑΝΑ, μας φέρνει αντιμέτωπους με τις εξής ομάδες κατά αγωνιστική:
 
1η φάση - 1ος Γύρος

1η: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
2η: ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΠΑΛ. ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ (Εκτός)
3η: ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.
4η: ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (Εκτός)
5η: ΠΟΡΦΥΡΑΣ
6η: ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
7η: ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡ. (εκτός)
8η: ΙΑΣΩΝΑΣ Ν.
9η: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ  (εκτός)

2ος Γύρος με την ίδια σειρά στις αντίθετες έδρες.

Στην δεύτερη φάση περνούν οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ομίλων, σε διπλούς χιαστί αγώνες (1ος Α! ομίλου με 2ο Β! ομίλου και αντίστοιχα ) για την ανάδειξη των δύο νικητριών ομάδων που θα μετέχουν στον τελικό (1η-2η θέση) ενώ οι ηττιμένες θα συμμετάσχουν στον στον μικρό τελικό (3η-4η θέση)  . Έναρξη πρωταθλήματος Σάββατο 01-10-2011.