Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.



Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :



Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.



Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.



Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.



Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.




ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.











































Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αφιέρωμα σε Drazen Petrovic.



       Για τους παλαιότερους φιλάθλους του υπέροχου αυτού αθλήματος, το όνομα Drazen Petrovic

 φέρνει στην μνήμη έναν από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Οι νεότεροι οφείλουν να γνωρίζουν τα "ιερά τέρατα" του αθλήματος, αυτούς που ανέβασαν το μπάσκετ με την απόδοσή τους, στα κορυφαία αθλήματα.

       Για να ξαναθυμηθούν οι παλαιοί και να γνωρίσουν οι νέοι φίλοι της καλαθοσφαίρισης τον παίκτη αυτόν,  παραθέτουμε λίγα στοιχεία που τον αφορούν, τιμώντας την μνήμη του για τον άδικο θάνατό του σαν σήμερα το 1993 σε ηλικία εικοσιεννιά ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

       Παίκτης της Τσιμπόνα Ζάγκρεπ (προερχόμενος από τις ακαδημίες της Šibenka) και της τότε εθνικής Γιουγκοσλαβίας, Κροατικής καταγωγής, γοήτευσε τον κόσμο με τις άριστες για την εποχή εκείνη δεξιότητές του, που τον έχουν διατηρήσει στις μνήμες των φιλάθλων του μπάσκετ, σαν έναν από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές.


    Παίκτης με πολλές διακρίσεις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες, έπεξε εκτός Γιουγκοσλαβίας στην Ρεάλ Μαδρίτης και στο ΝΒΑ με την ομάδα των Portland Blazers και των New Jersey Nets. Καλύτερος παίκτης Βαλκανικού πρωταθλήματος Νέων ανδρών 1982, MVP Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 1986 και MVP Ευρωμπάσκετ 1989.




Λεπτομέρειες για την ζωή του και για την αθλητική του σταδιοδρομία - επιδόσεις στην ιστοσελίδα http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%BD_%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82

Επίσης στις κάτωθι διευθύνσεις παρακολουθείστε αποσπάσματα από παιχνίδια του καθώς και αναμετρήσεις του με άλλους μεγάλους παίκτες της εποχής αυτής.

Φάσεις από αγώνες του http://www.youtube.com/watch?v=EqoerTXp2RI&feature=fvwrel

Ευρομπάσκετ 1987 αντίπαλος του Νίκου Γκάλη http://www.youtube.com/watch?v=gjKjvNVidNw

Ευρομπάσκετ 1989 αντίπαλος του Ν. Γκάλη http://www.youtube.com/watch?v=L41vFYDdQdw

NBA Αντίπαλος του Michael Jordan. http://www.youtube.com/watch?v=8lqi4rd6y38

καθώς και πολλά άλλα Video που τον αφορούν στο youtube.

Θα μείνει για πάντα στην ανάμνησή μας.