Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.
ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αγώνας Κυπέλλου ΓΑΣΚ ΠΗΓΑΣΟΣ - ΡΕΝΤΗΣ (Video).     Την  Παρασκευή 21-09-2012 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας 
κυπέλλου Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. μεταξύ των ομάδων του ΠΗΓΑΣΟΥ και του ΡΕΝΤΗ στο κλειστό Κορυδαλλού.


              Ήταν το πρώτο παιχνίδι και ήταν έκδηλη η επιθυμία όλων μας για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.  Στον αγώνα
κατεβήκαμε με εννέα παίκτες και με τρεις ελλείψεις (Π. Γαρμπιδάκης, Εμ. Δρόσος, Άκης Λεβέντης).  Η ομάδα μας μπήκε με σκοπό να διεκδικήσει τον αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο, δυνατό και καθαρό, με ωραίες φάσεις να βγαίνουν από τους παίκτες μας, έληξε με διαφορά δύο πόντων υπέρ μας (καθαρό δεκάλεπτο 17-15). Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τέσσερις πόντους διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 09-15). Στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε το παιχνίδι. Έγινε πιο σκληρό, αλλά η ελλιπής ομάδα μας ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι 50 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, όταν το σκορ ήταν 44-47. Στο σημείο αυτό αντί να δοθεί ένα αντιαθλητικό και επικίνδυνο φάουλ που έκανε παίκτης των φιλοξενούμενων σε έναν από τους νέους παίκτες μας, οι διαιτητές έδωσαν τεχνική ποινή στον πάγκο μας για διαμαρτυρία, με  αποτέλεσμα  οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να λήξει το δεκάλεπτο με επτά πόντους διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων (καθαρό δεκάλεπτο 20-23). Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα μας δεν θύμιζε καθόλου ΠΗΓΑΣΟ. Με άτεχνο μπάσκετ, άσκοπες δυνατές φάσεις και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, ολοκληρώσαμε το παιχνίδι χάνοντας με δεκαέξη πόντους διαφορά. (καθαρό δεκάλεπτο 11-20).


       Τα δεκάλεπτα 17-15, 26-30, 46-53, 57-73.


       Ήταν ο πρώτος αγώνας της περιόδου και παρ' όλες τις ελλείψεις μας η ομάδα έδειξε ότι φέτος έχει δυνατότητες να παίξει πολύ καλό μπάσκετ. Υπήρξαν στιγμές που η ομάδα μας προηγήθηκε και με έξη πόντους διαφορά. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για το μπάσκετ που μας προσέφερε στη μεγαλύτερη περίοδο του αγώνα. Οι δυνατότητες, οι δεξιότητες και η τεχνική υπάρχουν. Ευχόμαστε σε όλους καλή αγωνιστική περίοδο.

        Στην συνέχεια παρακολουθήστε τις επιτυχημένες προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων καθώς και την διακύμανση του σκορ.