Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.



Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :



Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.



Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.



Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.



Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.




ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.











































Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αγώνας Ανδρών ΓΑΣΚ ΠΗΓΑΣΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

       Η Ανδρική μας ομάδα επανήλθε στις επιτυχημένες προσπάθειές της, νικώντας στον αγώνα της Δευτέρας τον ΕΡΜΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (57-54).

       Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένα ισορροπημένο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με τρεις πόντους διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 13-16). Στο δεύτερο,
οι παίκτες μας ανέκαμψαν και μετά από ένα φανταστικό δεκάλεπτο όχι μόνο κάλυψαν την διαφορά αλλά την αύξησαν στους πέντε πόντους (καθαρό δεκάλεπτο 17-09). Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ισορρόπησε ξανά, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν την διαφορά στους δύο πόντους (καθαρό δεκάλεπτο 14-17). Στο τέταρτο και ουσιαστικότερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες ήταν άκρως ανταγωνιστικές, με εναλλαγές στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους σε κάποια στιγμή του δεκαλέπτου να προηγούνται με τρεις πόντους, αλλά το πάθος και η επιμονή των παικτών μας έδωσε την νίκη στην ομάδα μας η οποία τελικά επικράτησε με σκορ (57-54) (καθαρό δεκάλεπτο 13-12).

       Τα δεκάλεπτα 13-16, 30-25, 44-42, 57-54.

       Η νίκη αυτή απέναντι σε έναν ικανότατο και αξιοσέβαστο αντίπαλο ήταν μεγάλη γιατί η ομάδα κατέβηκε με οκτώ παίκτες, 5 άνδρες ( Π. Γαρμπιδάκης, Κ. Σέργης, Π. Μαζάρακας, Ν. Αρβανίτης και Ι. Κουφαλιάς), 2 έφηβους (Ι. Ντεμελής, Σ. Κοκιούσης) και έναν παίδα (Θ. Χουτουρίδης) εκ των οποίων ο Σ. Κοκιούσης παρευρισκόταν τυπικά στον πάγκο λόγω τραυματισμού του. Όλοι οι παίκτες μπήκαν με πάθος στον αγώνα, υπερέβαλαν εαυτούς και συνέβαλαν ουσιαστικά στην νίκη της ομάδας.  Η πείρα και η εκτελεστική δεινότητα του Π. Γαρμπιδάκη και του Κ. Σέργη, ο δυναμισμός και η αμυντική ικανότητα του Ν. Αρβανίτη, τα δυναμικά και κρίσιμα τελειώματα των Π. Μαζάρακα και Ι.Κουφαλία, η οργανωτική δεινότητα του Ι. Ντεμελή σε συνδυασμό με τις οδηγίες του προπονητή τους Κ. Κουκιά ο οποίος διάβασε καλά τον αντίπαλο κατά την διεξαγωγή του αγώνα, με εύστοχες οδηγίες και κινήσεις κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα ατού των φιλοξενούμενων και να προσθέσουν άλλη μια μεγάλη νίκη φέτος. Καθοριστική αποδείχθηκε η παρουσία και η πρώτη συμμετοχή στην ανδρική μας ομάδα του παίδα μας Θεόφιλου Χουτουρίδη, ο οποίος όχι μόνο ξεκίνησε ως βασική πεντάδα αλλά και στα υπόλοιπα σημεία του αγώνα που χρησιμοποιήθηκε έπαιξε με σύνεση και δυναμισμό και κατάφερε να πετύχει και τους τέσσερις πρώτους πόντους του στην πρώτη του συμμετοχή στην ανδρική μας ομάδα.

       Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες στους εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος. Στιγμιότυπα με αρκετές επιτυχημένες προσπάθειες των παικτών μας θα αναρτηθούν σύντομα.