Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.



Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :



Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.



Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.



Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.



Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.




ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.











































Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αγώνας Ανδρών ΓΑΣΚ ΠΗΓΑΣΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

 
       Στις 13/03/2011 διεξήχθη το παιχνίδι ΓΑΣΚ ΠΗΓΑΣΟΣ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ για το πρωτάθλημα της Δ΄ ΕΣΚΑΝΑ. Νικήτρια ήταν η ομάδα ...........
του Πήγασου Κορυδαλλού με τελικό σκορ 72-49.

       Το παιχνίδι αναμενόταν πολύ δύσκολο για τον Πήγασο γιατί του έλειπαν αρκετοί παίχτες για διάφορους λόγους (τραυματίες, πενταήμερη με το σχολείο τους, επαγγελματικές υποχρεώσεις και μερικοί από αδιαφορία για να μην χαλάσουν την Κυριακή τους). Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω η ομάδα να κατέβει εφτάψυχη, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

        Οι εφτά ψυχές που κατέβηκαν στο γήπεδο αρνήθηκαν να αποδεχτούν το γεγονός και παρότι οι δύο με τραυματισμούς στα πόδια έπαιξαν έξυπνα, περήφανα όπως ξέρουν να παίζουν οι παίχτες του Πήγασου απέναντι σε όλες τις αναποδιές που μας συμβαίνουν φέτος από την αρχή της χρονιάς. Τέσσερις άντρες και τρεις έφηβοι κατάφεραν αυτό που στην αρχή φάνταζε δύσκολο, πήραν τον αγώνα άνετα και ήρεμα χωρίς να κινδυνέψουν λεπτό. Η έξυπνη τακτική που ακολούθησε το προπονητικό τιμ και ειδικότερα ο κόουτς Διονυσόπουλος εγκλώβισε τον μαχητικό Σαρωνικό, τον αποσυντόνισε και τέλος πήρε μια άνετη νίκη όπως δείχνει και το σκορ.

       Τα δεκάλεπτα είχαν ως εξής : 1o δεκάλεπτο 15-7 με ένα Κ. Σέργη να πυροβολεί πιο γρήγορα και από την σκιά του. Το δεύτερο δεκάλεπτο μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στο Σαρωνικό που έκανε την αντεπίθεση του και έκλεισε με 19-20 υπέρ του. Εκεί ανέλαβε ο αρχηγός της ομάδας Π. Γαρμπιδάκης και πήρε κυριολεκτικά την ομάδα στους ώμους του αρνούμενος να χάσει. Στο 3ο δεκάλεπτο συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και βρίσκοντας συμπαραστάτη τον μικρό Ι. Ντεμελή που καθοδηγούσε την ομάδα λες και το έκανε καιρό πριν ενώ ταυτόχρονα σκόραρε κιόλας αποτέλεσμα όλου αυτού το 19-9. Κάπου εκεί μπαίνει και ο άλλος μικρός Ι. Κόντος που σφραγίζει την ρακέτα δίνοντας ανάσες στο αρχηγό και μετά μαζί στο 4ο δεκάλεπτο φτιάχνουν ένα ονειρεμένο δίδυμο ψηλών που όταν παίξει μαζί θα κάνει πολλούς να παραμιλάνε. Το δεκάλεπτο λήγει με 19-13 και έτσι διαμορφώνεται το 72-49.

        Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω την προσπάθεια του τρίτου μικρού Σ. Κοκιούση που παρότι τραυματίας έπαιξε συγκινητικά και έδειξε το ταλέντο του αλλά και μεγάλα αποθέματα ψυχής. Οι άλλοι δύο Π. Μαζάρακας δίνοντας έξυπνες πάσες(ασίστ), χτυπώντας με ντράιβ και παίζοντας έξυπνες άμυνες, μαζί με το Ν. Αρβανίτη που ώρες-ώρες η ψυχή του είναι μεγαλύτερη από το μπόι του συμπλήρωναν αυτό το υπέροχο σημερινό παζλ και έτσι πήραμε αυτή την όμορφη εικόνα στο τέλος που παίρνει πολύ μεγαλύτερη αξία με τον τρόπο που επιτεύχθηκε.

       Μπράβο σε όλους που ήταν σήμερα στο γήπεδο και αν θυμηθώ ότι φέτος ο Πήγασος έχει διαχειριστή 25 παίκτες και η απόδοση του είναι πάντα πολύ καλή πιστεύω ότι η χρονιά δεν πήγε τελικά χαμένη όπως μπορεί να φαίνεται αλλά δημιουργήθηκε η νέα ομάδα του Πήγασου που θα τον ξαναπάει ψηλά εκεί που ανήκει. Τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι επτά-ψυχή.