Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.



Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :



Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.



Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.



Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.



Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.




ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.











































Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Αγώνας Κορασίδων ΓΑΣΚ ΠΗΓΑΣΟΣ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 31-38.



Το Σάββατο 07-01-2012 στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β! Κατηγορίας κορασίδων πραγματοποιήθηκε ο αγώνας μεταξύ του ΠΗΓΑΣΟΥ και τoy ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΥ στο Κλειστό γήπεδο του Κορυδαλλού.

Οι θεατές παρακολούθησαν ένα δυνατό παιχνίδι με αμείωτο ενδιαφέρον καθ' όλη την διάρκειά του. Από την αρχή φάνηκε η δυσκολία του αγώνα, αφ' ενός λόγω των ελλείψεων της ομάδος μας (κατέβηκαν έξη αθλήτριες) αφ' ετέρου λόγω του ότι αντιμετώπιζαν την πρώτη στην βαθμολογία ομάδα του ομίλου με πλήρη σύνθεση (δώδεκα αθλήτριες). Στις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου
η ομάδα μας μπήκε χαλαρή με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι το ολοκλήρωσαν προηγούμενοι με έξη πόντους διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 06-11). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας μπήκε δυναμικά κτύπησε το παιχνίδι και στα πέντε πρώτα λεπτά με άριστη άμυνα και αποδοτική επίθεση, ισοφάρισε το σκορ (11-11). Το τέταρτο φάουλ που καταλογίστηκε στην βασική αθλήτριά μας Ξεν. Γκόγκα και η αναγκαστική αλλαγή της,έδωσαν την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να τελειώσουν το δεκάλεπτο με δύο πόντους διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 07-04). Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας συνέχισε την καλή της εμφάνιση και τεσσερισήμισι λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου μείωσε στον πόντο (18-19). Στο σημείο αυτό, με το βασικό playmaker της ομάδος μας εκτός παιχνιδιού,  οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και την διαφορά στους δέκα πόντους, εκμεταλλευόμενοι το κακό τελευταίο πεντάλεπτο της ομάδος μας (καθαρό δεκάλεπτο 07-15). Το τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας επανήλθε στην καλή της απόδοση, αλλά η κούραση των κορασίδων μας από την μία και η αποβολή της αθλήτριάς μας Ξεν. Γκόγκα με πέντε φάουλ, δεν τους επέτρεψε να ανατρέψουν το σκορ παρά μόνο να το μειώσουν στους επτά πόντους διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 11-08).

Τα δεκάλεπτα 06-11, 13-15, 20-30, 31-38.
Οι τέσσερις κορασίδες μας και η δύο πανκορασίδες μας που αποτελούσαν την ομάδα καθώς και οι πόντοι που πέτυχε η κάθε μια είναι: Κ. Κολοβού (15 π.), Χρ. Μώρου (4 π.), Ειρ. Καλυβάκη (4 π.), Ξεν. Γκόγκα (6 π.), Σοφ. Πολατίδου (2 π.), Αρ. Νάτσιου.

Συγχαρητήρια αξίζουν στις τέσσερις κορασίδες μας και στις δύο πανκορασίδες μας, οι οποίες επέδειξαν αγωνιστικό ήθος και πείσμα για την κατάκτηση της νίκης απέναντι στην πρώτη βάσει βαθμολογίας ομάδα του ομίλου, άσχετα αν το κατάφεραν ή όχι. Ευχόμαστε να έχουν την ίδια υψηλή απόδοση και στους δύσκολους αγώνες που έπονται.

Φάσεις με τις επιτυχημένες προσπάθειες των κορασίδων μας θα αναρτηθούν σύντομα.