Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.
ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Αγώνας ανδρών ΒΑΡΗ - ΓΑΣΚ ΠΗΓΑΣΟΣ (Video).     Την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2013 στο Νέο Κλειστό Βάρης πραγματοποιήθηκε ο αγώνας μεταξύ της ΒΑΡΗΣ και του ΠΗΓΑΣΟΥ στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ! Κατηγορίας Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. 

      Στ
ο πρώτο δεκάλεπτο και η ομάδα μας παίζοντας ασυντόνιστα,
δεν μπόρεσε να ανασχέσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων και με χαλαρή άμυνα το έχασε με δεκατρείς πόντους διαφορά  (καθαρό δεκάλεπτο 23-10). Η εικόνα του δευτέρου δεκαλέπτου άλλαξε. Οι παίκτες μας έδεσαν στην άμυνα και με επιτυχημένες επιθετικές προσπάθειες ανέκαμψαν και μείωσαν την διαφορά στους τέσσερις πόντους (καθαρό δεκάλεπτο 11-20). Η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν η ίδια. Προς το τέλος του και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, δύο άτυχες αμυντικά φάσεις έδωσαν ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με διαφορά πέντε πόντων (καθαρό δεκάλεπτο (16-15). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό όπως τα προηγούμενα δύο. Οι παίκτες μας κατάφεραν να ισοφαρίσουν νωρίς το σκορ και το δεκάλεπτο κύλισε με τις ομάδες να προηγούνται πότε η μία και πότε η άλλη, αλλά πάντα πολύ κοντά στο σκορ. Το καθαρό μυαλό των παικτών μας κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα, το οποίο και κερδίσαμε με έναν πόντο διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 08-14).

       Τα δεκάλεπτα 23-10, 34-30, 50-45, 58-59.       Διαιτητές : Κραψίτης Λαμπίρης

       Ομάδες - Σκόρερς

       ΒΑΡΗ (Παγίδας , Γολέμης):Βουράνης 1, Ανεμοδουράς 5, Βιδάκης 21(4), Καρατζάς 2, Δαρμόγιαννης Δημητριάδης Αγαλιώτης 4, Ιερωνυμάκης 5, Κατσιούλης 14, Γύφτος
      ΠΗΓΑΣΟΣ (Κουκιάς, Γρατσίας): Ασημομύτης , Φωτόπουλος 6, Δρόσος , Φούντης 17(3), Ταρανάς 2, Λεβέντης 3, Ξυδούς 11, Καμαράτος 3(1), Στεφανής 2, Παναγόπουλος 15


       Ήταν ένα παιχνίδι που αξίζει κάποιος να το αναλύσει λεπτομερώς. Στο πρώτο δεκάλεπτο, μία αδικαιολόγητη διαμαρτυρία ενός παίκτη μας προς τον διαιτητή για φάουλ το οποίο θεώρησε ότι δεν του έδωσε, εκτός της τεχνικής ποινής που καταλογίστηκε στην ομάδα μας και των τεσσάρων φάουλ που του δόθηκαν, αποσυντόνισε τους παίκτες μας με αποτέλεσμα, μη έχοντας καθαρό μυαλό, να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και να χάσουν το δεκάλεπτο με μεγάλη διαφορά. Στο χρονικό σημείο αυτό, εκεί που πολλές ομάδες δεν μπορούν να ανακάμψουν, οι υπόλοιποι παίκτες μας μπόρεσαν να ανακτήσουν την ψυχραιμία τους, να εφαρμόσουν τις οδηγίες των προπονητών, να υπερβάλλουν εαυτούς και να παραμείνουν στο παιχνίδι μέχρι την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου. Το τελευταίο δεκάλεπτο συγκλονιστικό. Στον αγώνα ξαναμπήκε ο παίκτης που είχε πάρει την τεχνική ποινή, αλλά σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν τελείως διαφορετικός. Ίσως η υπερπροσπάθεια που είχαν καταβάλει οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, ίσως η διαπίστωση ότι δεν πρέπει να αφήνει τις λεπτομέρειες ενός αγώνα να επηρρεάζουν την αυτοσυγκέντρωσή του, ίσως και τα δύο, ασχολήθηκε με το παιχνίδι και μόνο, βοήθησε σε μέγιστο βαθμό τους συμπαίκτες του, λειτούργησαν σαν ομάδα και κατάφεραν να βγουν από το γήπεδο νικητές. Μία τρανή απόδειξη ότι ένα παιχνίδι μπορεί να μην χαθεί από το πρώτο δεκάλεπτο, αν παίξεις και παλέψεις με καθαρό μυαλό. Χάνεται αν αφήσεις οι μικρές λεπτομέρειές του να σε επηρρεάσουν και το εγκαταλείψεις. Συγχαρητήρια στους αθλητές μας που μπόρεσαν να νικήσουν αυτό το παιχνίδι. Αποδεικνύουν στους εαυτούς τους και σε όλους του φίλους μας ότι, όταν θέλουν, παίζουν με "στόφα" μεγάλων παικτών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν μία από τις πιο αξιοπρεπείς έδρες που έχουμε παίξει επί ενός δυνατού αλλά καθαρού αντιπάλου, με ποιοτικούς παίκτες. Ευχόμαστε και στις δύο ομάδες καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. 

       Στην συνέχεια παρακολουθήστε ορισμένες από τις επιτυχημένες προσπάθειες των αθλητών και των δύο ομάδων καθώς και την διακύμανση του σκορ.


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ