Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.



Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :



Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.



Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.



Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.



Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.




ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.











































Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αγώνας ανδρών ΑΡΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΓΑΣΚ ΠΗΓΑΣΟΣ (Video).




    Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στο Κλειστό Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ΑΡΗΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ! Κατηγορίας Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. 

      Στ
ο πρώτο δεκάλεπτο και η ομάδα μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό
να φύγει με τη νίκη. Με σωστό επιθετικό προσανατολισμό κατάφερε να προηγηθεί με πέντε πόντους διαφορά  (καθαρό δεκάλεπτο 16-21). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την αποδοσή τους και ισορόπησαν το παιχνίδι με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με πέντε πόντους διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 13-13). Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες μας παίζοντας πολύ καλή άμυνα και με ωραίους επιθετικούς αυτοσχεδιασμούς, κατάφεραν να επικρατήσουν των γηπεδούχων και να προηγηθούν με δεκαοκτώ πόντους διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 12-25). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό. Η απόδοση των παικτών μας δεν πλησίασε ούτε αυτή του τρίτου δεκαλέπτου αλλά ούτε και αυτήν του πρώτου ημιχρόνου. Ασύνδετοι, με πολλά λάθη, ανύπαρκτη άμυνα και χωρίς επιθετικές λύσεις, δώσανε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξαναμπούν στο παιχνίδι, να ισοφαρίσουν και σε κάποια στιγμή να προηγηθούν στο σκορ, Το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (καθαρό δεκάλεπτο 25-07).  Η πρώτη παράταση απελπιστική και για τις δύο ομάδες. Η νευρικότητά τους φανερή, με το σκορ να παραμένει ισόπαλο (καθαρό πεντάλεπτο 01-01). Η δεύτερη παράταση αγωνιώδης. Στην αρχή, προηγηθήκαμε με πέντε πόντους αλλά στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν  (καθαρό πεντάλεπτο 07-07). Η τρίτη παράταση στο ίδιο μοτίβο με τις άλλες δύο. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο. Στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με δύο πόντους ευστοχώντας στις δύο βολές. Με την μπάλα στην κατοχή μας προσπαθήσαμε με τρεις προσπάθειες να επιτύχουμε το καλάθι που θα μας οδηγούσε στην τέταρτη παράταση, χωρίς επιτυχία. Έτσι το παιχνίδι έληξε με νικήτρια την γηπεδούχο ομάδα με διαφορά δύο πόντων (καθαρό πεντάλεπτο 08-06).

       Τα δεκάλεπτα 16-21, 29-34, 41-59, 66-66. Παρατάσεις 67-67, 74-74, 82-80. 

  
       ΄Ήταν ένας αγώνας τον οποίο ήθελαν και οι δύο ομάδες για διαφορετικούς λόγους. Δυστυχώς για μας οι παίκτες το ΑΡΗ φάνηκε ότι το ήθελαν περισσότερο, γιατί ενώ έχαναν με μεγάλη διαφορά, στο τέταρτο δεκάλεπτο κυνήγησαν το σκορ και κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι στην παράταση. Αντίθετα οι δικοί μας ομάδα έκανε τραγικά λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο και ουσιαστικά πρόσφερε τον αγώνα στον αντίπαλό της. Στις παρατάσεις συνήλθε, ξαναμπήκε στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να φύγει από το γήπεδο με τη νίκη. 

       Άν και δεν επιδέχονται δικαιολογίες πρέπει να αναφερθεί ότι η ομάδα μας κατέβηκε ουσιαστικά με έναν "μικρό", ο οποίος και έπαιξε στο σύνολο των 55 αγωνιστικών λεπτών. Οι άλλοι τρεις δεν μπόρεσαν να κατέβουν λόγω ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων (εξεταστικές περίοδοι σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, φροντιστήρια εν όψει πανελληνίων και τραυματισμών). Ο δεύτερος μικρός που "επιστρατεύτηκε" (Γιάννης Κόντος), ήταν απροπόνητος και εκτός ομάδος από την αρχή της περιόδου λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων και συμπεριελήφθη στην αποστολή για να συμπληρώσουμε την πεντάδα μας σε περίπτωση που ο βασικός "μικρός" για κάποιο λόγο δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον αγώνα. Ένα ακόμα μειονέκτημα στην ομάδα μας στον εν λόγω αγώνα,  λόγω του κανονισμού της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. που πρέπει υποχρεωτικά σε όλο τον αγώνα να παίζει στην πεντάδα ένας "μικρός", σε αντίθεση με τον κανονισμό της Ε.Ο.Κ., ο οποίος δεν υποχρεώνει να είναι υποχρεωτικά στην πεντάδα ένας μικρός αλλά στην αποστολή τέσσερις.

       Παρά το ατυχές αποτέλεσμα, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα μας, για το παθός που την διέκρινε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην προσπάθειά της. Συγχαρητήρια αξίζουν και στην ομάδα του ΑΡΗ για την νίκη της και για την αξιοπρεπή της έδρα.  Ευχόμαστε και στις δύο ομάδες καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. 

       Τέλος ευχαριστούμε τον δεύτερο "μικρό" της ομάδος μας, τον Γιάννη τον Κόντο, ο οποίος μόλις κλήθηκε, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, βάζοντας πίσω το "εγώ" του και, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έδωσε μαθήματα ομαδικότητας και έδειξε ξανά την αγάπη του για την ομάδα. 

       Στην συνέχεια παρακολουθήστε ορισμένες από τις επιτυχημένες προσπάθειες των αθλητών και των δύο ομάδων καθώς και την διακύμανση του σκορ.





1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ


2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ



ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ