Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.
ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Αγώνας νεανίδων ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ (Video).     Την Τετάρτη 31-10-2012 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας της 5ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του πρωταθλήματος Νεανίδων  Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. μεταξύ των ομάδων του ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΥ και του ΠΗΓΑΣΟΥ  στο κλειστό Μάνδρας.

              Η ομάδα των νεανίδων μας κατέβηκε με πέντε αθλήτριες, λόγω της ώρας διεξαγωγής του αγώνα και της απόστασης  σε συνδυασμό με τις φροντιστηριακές υποχρεώσεις των.  Στο πρώτο δεκάλεπτο
η ομάδα μας πάλεψε το παιχνίδι και μετά από ένα ισορροπημένο δεκάλεπτο το σκορ είχε διαμορφωθεί σε δύο πόντους διαφορά υπέρ των γηπεδούχων (καθαρό δεκάλεπτο 09-07). Το δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και με αρκετά λάθη έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ με δέκα πόντους διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 13-05). Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα της ομάδος μας άλλαξε αλλά ήταν εμφανή τα σημάδια της κούρασης των αθλητριών μας. Η διαφορά αυξήθηκε στους δεκατρείς πόντους (καθαρό δεκάλεπτο 15-12). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό.  Οι νεάνιδές μας μπήκαν με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στους επτά πόντους (37-30) αλλά η υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν δεν μπορούσε να διαρκέσει σε όλο το δεκάλεπτο. Η κόπωσή τους, επέτρεψε στους γηπεδούχους να πετύχουν τρία κρίσιμα και αποφασιστικά καλάθια, με αποτέλεσμα το παιχνίδι πλέον να μην μπορούσε να γυρίσει στον εναπομείναντα χρόνο και έληξε με δεκατέσσερις πόντους διαφορά (καθαρό δεκάλεπτο 11-10).

        Τα δεκάλεπτα 09-07, 22-12, 37-24, 48-34.

       Συγχαρητήρια αξίζουν στις πέντε νεάνιδές μας, οι οποίες έδωσαν και την ψυχή τους για έναν αξιοπρεπή αγώνα και κατάφεραν να είναι μέσα σε αυτόν ακόμα και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Μας απέδειξαν ότι όταν είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και σε ενδιαφέρει μόνο αυτό και παίζουν ως ομάδα, μπορούν να προσφέρουν ωραίο μπάσκετ,

        Στην συνέχεια παρακολουθήστε ορισμένες από τις επιτυχημένες προσπάθειες των αθλητριών και των δύο ομάδων καθώς και την διακύμανση του σκορ.