Το 1985 μια ομάδα φίλων ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Το έμβλημά του; Κάτι περήφανο πάνω στη γη, που εμπνέει το θαυμασμό σε όλους. Γεννημένο νικητής και στο έδαφος και στον αέρα. Γρήγορο όσο και δυνατό. Έξυπνο αλλά να έχει και καρδία λέοντα. Δύσκολο κάτι να συγκεντρώνει όλα αυτά. Ευτυχώς όμως οι προγονοί τους ήδη είχαν ονομάσει αυτό που έψαχναν. Μία λέξη που τα περιέκλειε όλα : ΠΗΓΑΣΟΣ.



Τα χρώματα ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :



Το πράσινο, χρώμα της ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος για να είναι παραγωγικός, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να τον βοηθάει στην επίτυευξη των στόχων του.



Το πορτοκαλί, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, κάτι που ξεκινά με τέτοια ενέργεια που την μεταδίδει γύρω του και να γίνετε ο ζωογόνος εκείνος παράγοντας που θα ζεστάνει, θα αφυπνίσει και θα γίνει η σκανδάλη για το όραμα, για το ιδεατό, για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.



Το λευκό, συμβολίζει την αγνότητα των ιδεών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε έκφανση του αθλητισμού που άλλωστε αυτό καλλιεργεί και είναι ο πρωταρχικός του στόχος για να διάπλαση όσους ασχολούνται με αυτόν, είτε σωματικά, είτε πνευματικά.



Ελάτε μαζί μας να μας γνωρίσετε. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αισθανθείτε ότι ανοίκετε και εσείς και τα παιδιά σας στην οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ.




ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932002621.











































Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αγώνας ανδρών ΓΑΣΚ ΠΗΓΑΣΟΣ - ΑΟ ΒΑΡΗΣ (Video).




       Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 στο κλειστό Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε ο αγώνας μεταξύ του ΠΗΓΑΣΟΥ και της ΒΑΡΗΣ στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ! Κατηγορίας Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Νικήτρια ομάδα ο ΠΗΓΑΣΟΣ με σκορ 74-72 (61 -61).

       Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε πόντο - πόντο. Προς το τέλος του δεκαλέπτου η ομάδα μας

έκανε κοιλιά και το δεκάλεπτο έληξε με έξη πόντους διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων. (καθαρό δεκάλεπτο 11-17). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας μπήκε δυναμικά και κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους τρεις πόντους (καθαρό δεκάλεπτο 17-14). Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας έπιασε το μέγιστο της απόδοσής της, ανέτρεψε το σκόρ και προηγήθηκε με τρεις πόντους (καθαρό δεκάλεπτο 15-09). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, τρία απανωτά λάθη προς το τέλος του, έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν και να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, αφού δεν μέτρησε αμφισβητούμενο καλάθι μας στο τελευταίο δευτερόλεπτο  του δεκαλέπτου (καθαρό δεκάλεπτο 18-21). Το πεντάλεπτο αυτό ήταν και το πιο αγωνιώδες όπως αναμενόταν. Καταφέραμε να προηγηθούμε με έξη πόντους αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Η αγωνία κράτησε μέχρι το τέλος αφού κανένας δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον άλλον με κάποια διαφορά ασφαλείας. Τελικά η παράταση έληξε με διαφορά δύο πόντων υπέρ μας.(καθαρό πεντάλεπτο 13-11).

       Τα δεκάλεπτα : 11-17, 28-31, 43-40, 61-61, παρ. 74-72.


       Ο δεύτερος αγώνας της ομάδος μας ήταν αντάξιος των δυνατοτήτων μας. Απέναντι σε μια καλοστημένη ομάδα, η οποία ήξερε να εκμεταλλεύεται τα ατού της και τις ευκαιρίες που της προσφέρονται, οι παίκτες της ομάδος μας έπαιξαν με δύναμη και ψυχή για την νίκη. Όλοι οι συμμετέχοντες διέπρεψαν, ο καθ' ένας σε διαφορετική στιγμή του αγώνα και όταν έπρεπε. Και τελικά μας χάρισαν την πρώτη μας νίκη στην κατηγορία, την οποία και κέρδισαν "με το σπαθί τους". Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο σε αυτούς όσο και στο τεχνική ηγεσία (προπονητή - βοηθό) για τις σωστές κατευθύνσεις όποτε χρειάστηκαν. Καλή συνέχεια στο δύσκολο πρωτάθλημα που επακολουθεί.  

       Στην συνέχεια παρακολουθήστε τις επιτυχημένες προσπάθειες των αθλητών και των δύο ομάδων καθώς και την διακύμανση του σκορ.




1ο Ημίχρονο





2ο Ημίχρονο - Παράταση